בסרטון זה פרופסור משיח מסביר אודות טכניקת החזרת העוברים לרחם ועל השינויים שחלו בטכניקת ההפריה החוץ גופית מאז השגת ההריון הראשון בשיטה זו בישראל (לפני כ-35 שנה) ועד היום בהקשר של מספר העוברים שיש להחזיר לרחם האישה. אמנם ניתן להעלות את הסיכויים להשגת הריון באמצעות הריון מרובה עוברים דבר שעל פניו מתקבל בשמחה ואושר, אך אליה וקוץ בה – יחד עם זאת גדל פי 10 גם הסיכון להיווצרות הריון מרובה עוברים (של תאומים ושלישיות) המשמעות של השגת הריון זה היא סכנה הן לאישה ההרה והן ליילוד.
הריון מרובה עוברים – הסכנות לאישה וליילוד
האישה עלולה לסבול ממספר סיבוכים עקב הריון מרובה עוברים, כגון: רעלת וסכרת הריון, לידה מוקדמת שמסתיימת בפגות, עוברים פגים בדרגות פגות שונות כאשר יילודים בעלי פגות חמורה יותר נמצאים בסכנת חיים. היילוד כאמור, מצוי גם הוא בסכנה ועלול לגלות הפרעות וסיבוכים מיד לאחר הלידה, אם זה הפרעות נשימה, חמצון הדם וכדומה. הוא צריך להיות באינקובטור והוא מצוי בסיכון מוגבר לשטפי דם במוח לעיוורון. במשך השנים היילודים עלולים לסבול מנכויות שונות, כולל שיתוק מוחין.
הטכניקה המקובלת כיום – החזרת עובר אחד לרחם
במהלך השנים חל שינוי במגמה וחחלה הפחתה במספר העוברים שהוחזרו לרחם, כאשר השאיפה היא להגיע למצב של החזרת עובר יחיד. בטכניקות המתקדמות של היום ניתן לפתח את העוברים עד שלב של בלסטוציזם (5 ימים), כאשר העובר המוקפא שומר על כל הפוטנציאל להשגת הריון כמו עובר טרי. כמו כן, נמצא לאחרונה (ממצאים שעדיין צריכים לקבל עוד סימוכין ותוקף) כי הושגו הריונות מוצלחים יותר במקרים של החזרת עובר אחד טוב מאשר מקרים של החזרת עובר טוב יחד עם עובר פחות טוב.
יש לקבל את הדעה הרווחת של הרופאים
לסיכום, נשים אשר נמצאות בתהליכי הפריה חוץ גופית, חשוב כי יישמעו ויפעלו בהתאם להנחיות והמלצות הרופאים בנוגע למספר העוברים שיש להחזיר. יש להקפיא את העוברים ולקבל מידי חודש עובר עד להשגת ההריון המיוחד ואולי אף יותר מהריון אחד.
השאר תגובה