לעיתים, החצוצרות נפוחות ומלאות נוזל (הידרוסאלפניגס). לאחרונה הצטברו עדויות כי זה עשוי לפגוע בסיכויי העובר להיקלט. זאת, כיוון שיש תוצרי דלקת הנשפכים לתוך חלל הרחם ופוגעים בעובר (שמנסה להשתרש ברירית הרחם). במקרה שטיפולי ההפרייה החוץ גופית נכשלו שוב ושוב, יש לבחון- בעזרת צילום רחם ובדיקות אולטרסאונד- האם החצוצרות תקינות. במידה ונמצא כי החצוצרות עלולות לפגוע בהשרשת העוברים, יש לשקול את התועלת האפשרית מהסרתן. ניתוח הסרת החצוצרה או שתי החצוצרות מבוצע באמצעות לפרוסקופיה- ניתוח שנערך בסיוע לפרוסקופ (טלסקופ דקיק) שמוחדר דרך חתך הטבור. ההחלמה מניתוח זה מהירה והשהייה בבית החולים קצרה ביותר.
מתי ניתן לשפר תוצאות הטיפול על ידי כריתת החצוצרות?
Related posts
תגובת-יתר מתבטאת בריבוי זקיקים וברמת אסטרדיול גבוהות בדם.לאחר השאיבה, השחלות מפתחות ציסטות מרובות, נוזל עלול להצטבר בבטן ואפילו מסביב לריאות. במקרים חמורים מאד, ללא טיפול מתאים, נשקפת…
קרא עודכידוע לא כל מחזור מסתיים בקליטת העוברים. במהלך החיפוש המתמשך אחר טיפולים שימנעו מהעוברים "ליפול" לאחר ההחזרה, עלה גם הרעיון של "דבק ביולוגי"- חומר שיצמיד…
קרא עודאנו ממליצים על טיפול תומך עם פרוגסטרון, בפתיליות,בטבליות ללידן (טבליות וגינליות) או בזריקות. אלה נועדו לתמוך ברירית הרחם ולהגביר את שיעור ההריונות. לעתים הטיפול כולל גם…
קרא עודלאחרונה הוחל בשימוש בתרופות רקומביננטיות או סינתטיות, המיוצרות בשיטות של הנדסה גנטית, כמו גונל F ודומיו. תרופות אלו, שמיוצרות בשיטות מעבדה מתקדמות, טהורות כמעט לחלוטין….
קרא עוד`איכות העובר` היא הסיכוי שלו להיקלט ברחם. היכולת שלנו לנבא את איכות העובר עדיין מוגבלת, ומתבססת בעיקר על התבוננות בעוברים בעזרת מיקרוסקופ. מספר מדדים משמשים…
קרא עוד
השאר תגובה