בסקירה עולמית שנעשתה לאחרונה וכללה למעלה מ- 10,000 ילדי הפריה חוץ-גופית, העלתה כי אחוז הילדים שנולדו עם מומים מולדים,אינו עולה על האחוז המקובל בלידות טבעיות. דבר זה נכון עד כה גם לגבי ילדים שנולדו לאחר השימוש בטכנולוגיות החדשניות, כמו מיקרומניפולציה, או הקפאת עוברים. במקרים של ליקויים בתאי הזרע נמצא שיעור מעט יותר גבוה של פגמים כרומוזומלים בילודים בהשוואה לאוכלוסיה הרגילה.
האם ישנה הסתברות גדולה להולדת ילד פגום בטיפול הפריה חוץ גופית?
Related posts
בסרטון זה פרופסור משיח מסביר אודות טכניקת החזרת העוברים לרחם ועל השינויים שחלו בטכניקת ההפריה החוץ גופית מאז השגת ההריון הראשון בשיטה זו בישראל (לפני…
קרא עודתגובת-יתר מתבטאת בריבוי זקיקים וברמת אסטרדיול גבוהות בדם.לאחר השאיבה, השחלות מפתחות ציסטות מרובות, נוזל עלול להצטבר בבטן ואפילו מסביב לריאות. במקרים חמורים מאד, ללא טיפול מתאים, נשקפת…
קרא עודכידוע לא כל מחזור מסתיים בקליטת העוברים. במהלך החיפוש המתמשך אחר טיפולים שימנעו מהעוברים "ליפול" לאחר ההחזרה, עלה גם הרעיון של "דבק ביולוגי"- חומר שיצמיד…
קרא עודאנו ממליצים על טיפול תומך עם פרוגסטרון, בפתיליות,בטבליות ללידן (טבליות וגינליות) או בזריקות. אלה נועדו לתמוך ברירית הרחם ולהגביר את שיעור ההריונות. לעתים הטיפול כולל גם…
קרא עודלאחרונה הוחל בשימוש בתרופות רקומביננטיות או סינתטיות, המיוצרות בשיטות של הנדסה גנטית, כמו גונל F ודומיו. תרופות אלו, שמיוצרות בשיטות מעבדה מתקדמות, טהורות כמעט לחלוטין….
קרא עוד
השאר תגובה