טיפולי פוריות לטרוזול

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר כבר היום

תוכן עניינים:

כאשר מדובר על טיפולי פוריות לטרוזול, הכוונה היא לטיפול אשר מטרתו היא לעודד ביוץ. טיפול זה עדיין לא מאוד נפוץ בישראל, אבלתרופת הלטרוזול ניתנת בדרך כלל בשלב הכי ראשוני של טיפולי פוריות לטרוזול, מה שנמשך ברוב המקרים כ-5 ימים בלבד. בחלק מהמדינות בעולם הוא מהווה תחליף לטי]פול על ידי איקקלומין (נקרא גם קלומיד או קלומיפן ציטרט). מה חשוב לדעת על הטיפול? המשיכו לקרוא במדריך הבא.

טיפולי פוריות הם מורכבים, אורכים לעיתים זמן ואף יצריכו מחלק מהזוגות ניסיונות חוזרים כדי להרות. ובעוד שהתחום של הפוריות לא מפסיק להתפתח, בשנים האחרונות בישראל התחילו להשתמש בטיפולי תמיכה הורמונאליים כמו קלומיד, ציטרט, לטרוזול וכן איקקלומין. מה התפקיד של טיפולי פוריות מהסוג הזה, וכיצד הם מתבצעים בפועל? ריכזנו עבורכם את המידע הבא בחסות צוות המרכז לפוריות, המשיכו לקרוא.

מה הוא טיפול פוריות לטרוזול?

לטרוזול, תרופה לטיפול בסרטן הידועה גם בשם Femara, היא תרופה המשמשת לטיפול בצורות מסוימות של אי פוריות (בנוסף לטיפול בסרטן). התרופה הזאת פועלת על ידי עידוד ייצור האסטרוגן בגוף וכן גורמת לעלייה בשיעורי ההורמון LH, שתפקידו הוא לגרות את הזקיקים בשחלות האישה המטופלת.

תרופת הלטרוזול ניתנת בדרך כלל בשלב הכי ראשוני של טיפולי פוריות לטרוזול, מה שנמשך ברוב המקרים כ-5 ימים בלבד. אם התרופה פועלת באופן אפקטיבי על המטופלת, היא עשויה לעורר ביוץ ולהגביר את שיעורי הפריון אצל נשים מסוימות. בהשוואה לתרופות כמו איקקלומין, לתרופת הלטרוזול יש פחות תופעות לוואי, מה שהופך אותה לבחירה פופולרית עבור זוגות רבים המנסים להיכנס להריון.

מה חשוב לדעת על תרופות פריון?

בעוד שתרופת איקקלומין (Ikaclomin) נחשבת אחת התרופות הוותיקות בשוק (משומשת כ-40 שנים בישראל ובעולם), תרופה זובין אם מדובר על טיפולי פוריות לטרוזול או באמצעות תרופות אחרות, חשוב להבין האם שימוש בלטרוזול כולל תופעות לוואי ועד כמה הן קלות או מורכבות יותר מבוססת על חסימה של הקולטנים לאסטרוגנים. הפעולה הזאת, שמתבצעת בבלוטת יתרת המוח, למעשה מעודדת את הגוף להפריש הורמון מסוג FSH, הורמון שמעורר את השחלה לגייס זקיקים.

בדומה לתרופת איקקלומין הנפוצה לשימוש, גם תרופת לטרוזול פעולת בהתבסס על חסימת אסטרוגנים. תרופת הלטרוזול, בדומה לתרופות כמו קלומיפן, טמוקסיפן ועוד, ניתנת בכדורים ופועלת באופן לא ישיר על ההתפתחות של הזקיקים. ובין אם הרופא המטפל יחליט על טיפול באמצעות תרופות אלו או האחרות, חשוב שתהיי מודעת לתופעות הלוואי הפוטנציאליות שכלולות בתהליך של טיפולי פוריות לטרוזול ותרופות אחרות – המשיכי לקרוא.

תופעות הלוואי במהלך טיפולי פוריות

בין אם מדובר על טיפולי פוריות לטרוזול או באמצעות תרופות אחרות, חשוב להבין האם שימוש בלטרוזול כולל תופעות לוואי ועד כמה הן קלות או מורכבות יותר. באופן כללי, תופעות הלוואי השכיחות ביותר של שימוש בלטרוזול (ובתרופות אחרות) לטיפולי פוריות כוללות:

  1. גלי חום וכאבי ראש.
  2. כאבי פרקים
  3. שינויים קלים עד בינוניים במצב הרוח.
  4. עלייה (בד"כ קלה וזמנית עקב אגירת נוזלים בגוף) במשקל.

כמו כן, חלק מהנשים המטופלות לעיתים מדווחות על סחרחורות, בחילות והקאות בימים הראשונים לטיפול. במקרים נדירים יותר, טיפול בפוריות ע"י לטרוזול יכול גם לגרום לפריחה בעור או לנפיחות באזורים של הרגליים או הידיים. עם זאת, ישנם יתרונות חשובים בשימוש בתרופה זו ע"פ חלק מהמחקרים בתחום הפוריות.

מה היתרונות בטיפולי לטרוזול?

ישנם יתרונות אפשריים של נטילת לטרוזול לעומת תרופות פוריות אחרות, למשל, תרופת הלטרוזול ידועה כתרופה אשר מסוגלת להפחית את הסיכון לתסמונת גירוי יתר שחלתי. למי שאינה מכירה, זהו מצב שעלול להתרחש במהלך טיפולי פוריות ולגרום לכאבים, בחילות, נפיחות ותסמינים נוספים שאינם מאוד נעימים.

חשוב לציין, לטרוזול היא תרופה שבמקור מטפלת בסוגי סרטן מסוימים. בשנים האחרונות החלו להשתמש בה בישראל גם למטרת טיפולי פוריות, ולכן המחקרים בתחום הלטרוזול כמעודד פריון – אינם רבים. וכאשר מחליטים בין תרופות הפריון השונות, חשוב לברר מה היתרונות של כל אחת מהתרופות על פני האחרת. הגורם הרפואי יצטרך לקחת כמה מרכיבים בחשבון, ולאחר מכן יתאים לך את התרופה המתאימה לך ביותר.

לבסוף, כיצד אדע אם לטרוזול מתאימה לי?

באופן כללי, הרופא לוקח בחשבון מספר גורמים בעת התאמת תרופת הפריון המומילצת למצבך הרפואי והכללי. למשל, הגיל הוא פקטור חשוב, כמו גם ההיסטוריה הרפואית שלך, ההיסטוריה הגנטית במשפחתך ומצבים בריאותיים שונים כמו זיהומים, מחלות שונות ועוד.

והחשוב מכל, כדי לדעת להתאים את התרופה הנכונה, הרופא ינסה לאבחן את הסיבה לאי הפריון. יחד עם זאת, חשוב להבין שלא תמיד ניתן לאבחן את הסיבה לכך שזוג או אישה מתקשים להרות. לאחר בדיקת כלל הפקטורים וביצוע הבדיקות השונות, יהיה אפשרי לדעת אם  טיפולי פוריות לטרוזול הם מה שהמטופלת זקוקה להם, או שמא תצטרך ליטול תרופות פוריות אחרות.

צריכה סיוע נוסף?

המרכז לפוריות ישמח לספק לך את כלל המידע שאת צריכה כדי להגשים את חלומך להקים משפחה, צרי קשר היום.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

המרכז לפוריות

המרכז לפוריות- כל מה שצריך לדעת על פוריות במקום אחד: מאמרים מקצועיים בנושא פוריות ומיניות, בעיות פוריות, טיפולי פוריות שימור פוריות ועוד.

ייעוץ אנדוקרינולוג במרכז מומחים

הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!