סיבות לכישלון הפריה חוץ גופית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר כבר היום

תוכן עניינים:

טיפולי פוריות הופכים נפוצים יותר ויותר לא רק כאן בארץ, אלא בכלל בעולם המערבי וגם במדינות מתפתחות. וכאשר זוגות רבים בוחריםלאחר שהבנו מהם טיפולי פוריות וכיצד מתבצעים בישראל ובכלל, נדבר על מה שבעבורו התכנסנו כאן - הסיבות לכישלון טיפולי פוריות בטיפולים אלו כדי לעזור להם להרות, חשוב לדעת מה עשוי להכשיל, או לחילופין, לתרום להצלחת הטיפולים. הנה כל המידע שאתם צריכים בנושא, המשיכו לקרוא כאן.

לדאבוננו, לא כל טיפולי הפוריות מצליחים ובהחלט יכולות להיות לא מעט סיבות לכך שהטיפולים האלו נכשלים בחלק מהמקרים. למשל, הסיבה השכיחה ביותר לכישלון הטיפול היא גירוי שחלתי לא מספק. מה זה אומר? בפועל, זה אומר שגוף האישה לא ייצר מספיק ביציות וזקיקים כדי שתרופות הפוריות יוכלו לפעול ביעילות למטרת הריון. כמו כן, ייתכן גם שאיכות הזרע אינה מספיק גבוהה, או שהביציות שהופרו אינן באיכות מספיק טובה עבור השתלה מוצלחת.

רגע לפני הסיבות לכישלון אפשרי, מהם טיפולי פוריות?

רגע לפני שנבין מהן הסיבות לכישלון במהלך טיפולי פוריות, חשוב שנבין כיצד טיפולי הפוריות עובדים. באופן כללי, טיפולי פוריות כוללים שילוב של טכניקות, כגון תרופות להמרצת ביוץ, הליך הנקרא הפריה חוץ גופית לשילוב זרע וביצית מחוץ לגוף, או הזרעה תוך רחמית (שכוללת השתלת זרע בתוך הרחם).

במקרים מסוימים, טיפולי פוריות עשויים לכלול גם ניתוח לתיקון חצוצרות פגומות או הסרת חסימות בחצוצרה, אבל אלו מקרים פחות נפוצים וכאלה שיצריכו פעולה כירורגית. למעט במקרים חריגים, מומחה הפוריות יעריך את מצבך האישי וימליץ על סוג הטיפול המתאים ביותר עבורך.

מהם הטיפולים הנפוצים בישראל לפוריות?

בישראל, הטיפולים הנפוצים ביותר לפוריות הם:

  • הזרעה תוך רחמית (IUI) – זהו תהליך הכולל את החדרת או השתלת הזרע ישירות לתוך הרחם. פעולה זו נעשית בדרך כלל באמצעות קטטרים מאוד דקים וגמישים, כך שתחושת אי הנוחות היא לרוב מינימלית.
  • הפריה חוץ גופית – זהו תהליך אשר כולל שאיבת ביציות מחוץ לגוף ולאחר מכן, כאשר הביציות מופרות על ידי זרע משובח או שעבר שיבוח, מעבירים את אותן ביציות מופרות לרחם.
  • מתן תרופות אשר מאפשרות לנסות לזרז את ייצור הביציות אצל נשים (כמו למשל גונדוטרופינים)

אלו הם הטיפולים הנפוצים ביותר למקרים של אי פריון, אם כי במקרים מסוימים הרופאים עשויים להמליץ על התערבות כירורגית, כלומר ניתוחית. נדבר גם על זה, המשיכו לקרוא.

באילו מקרים צריך התערבות כירורגית?

אם בחלק גדול מהמקרים אי פוריות ניתנת לפתרון ע"י מענה הורמונאלי וטיפולי, במקרים מסוימים יהיה נחוץ לבצע התערבות כירורגית כדי לפתור את בעיית אי הפריון. למשל, ייתכן שיהיה צורך בניתוח אם אצל האישה המטופלת קיימת בעיה של אנדומטריוזיס (מחלה גינקולוגית כרונית שמובילה לייצור תאים לא תקינים ברירית הרחם).

כמו כן, קיימים גם מקרים בהם נשים מגיעות לרופא עם חצוצרות קשורות, אבל מעוניינות בכל זאת להקים בית בישראל ומשפחה. במקרים אלו של חצוצרות חסומות, ניתן להשתמש בהליך אשר מכונה "היפוך חצוצרות" או "היפוך קשירת חצוצרות". זאת, כדי לבצע פתיחה של החצוצרות למטרת כניסה להריון.

12 הסיבות שעלולות להוביל לכישלון טיפולי פוריות

לאחר שהבנו מהם טיפולי פוריות וכיצד מתבצעים בישראל ובכלל, נדבר על מה שבעבורו התכנסנו כאן – הסיבות לכישלון טיפולי פוריות. הנה הסיבות הנפוצות ביותר לכך שטיפולי פוריות נכשלים בחלק מהמקרים:

  • חוסר איזון הורמונאלי בגוף המטופלת.
  • לחצים וסטרס שמובילים לאי הצלחה בשמירת התעברות.
  • בעיות ביוץ שמצריכות לעיתים טיפול כדורי.
  • בעיות אנטומיות שונות.
  • היסטוריה גנטית ומשפחתית.
  • היסטוריה רפואית אישית של המטופלת.
  • ספירת זרע נמוכה, זרע באיכות נמוכה או זרע שלא עבר השבחה איכותית במעבדה.
  • בעיות הקשורות לגיל אצל גברים ונשים כאחד.
  • צריכה מופרזת של אלכוהול או שימוש בסמים.
  • תזונה לא מאוזנת או לא בריאה.
  • אי ציות להוראות הרופא או התעלמות מסימני אזהרה שונים.
  • חוסר מנוחה מספק ובעיות שינה שנחשבות חמורות.

מה אני יכולה לעשות כדי לתרום להצלחה של הטיפולים?

למרות שישנן התערבויות רפואיות רבות הקשורות לטיפולים של פוריות, האמת היא שיש גם לך תפקיד חשוב בהצלחתם. בראש ובראשונה, ודאי שאת דואגת לעצמך פיזית ורגשית לאורך כל התהליך. בתוך כך, חשוב לדעת כי שמירה על רמות לחצים וסטרס נמוכות היא חיונית – שזה אומר לאכול מזון בריא, להתאמן באופן קבוע, לישון טוב וכולי.

בין אם את מוצאת את ה"שלווה" שלך באמצעות פעילויות כמו יוגה, מדיטציית מיינדפולנס, ספורט, ריקוד או כל פעילות אחרת, תמצאי לעצמך את הזמן עבור פעילויות אלו. הן ידועות בתור פעילויות שמשחררות כימיקלים וכן אנדורפינים במוח, מה שבתורו מווסת וממתן לחצים, ריגושיות וסטרס נפשי באופן כללי, ובפרט בתהליך טיפולי פוריות.

דגשים במציאת מרפאת פוריות מומלצת בארץ

בין אם את גרה בדרום, במרכז או בצפון הארץ, את תרצי בד"כ לאתר את המרפאה הקרובה ביותר לביתך, מה שעשוי להתברר כסוג של טעות. מדוע? מכיוון שהדגש בבחירת מרפאת פוריות צריך להינתן בהיבט של מקצועיות הצוות המטפל בך, לאו דווקא בהיבט המרחק הגאוגרפי מהבית שלך למרפאת הפוריות.

בתוך כך, אחד הצעדים הראשונים הוא מציאת מרפאת פוריות בעלת מוניטין, שיכולה לעזור להדריך אותך בדרך להורות מיוחלת. הניסיון של המרפאה משחק את אחד מהתפקידים המשמעותיים בהצלחת התהליך הטיפולי, וכך גם רלוונטי לגבי סוגי הטכניקות שבהן המרפאה משתמשת. אם כך, בדקי תמיד את הסמכות הצוות הרפואי, סוגי ההתמחויות של המרפאה, סוגי הטכניקות הטיפוליות בהן המרפאה משתמשת וכן הלאה.

צריכה סיוע באיתור מרפאת פוריות מומלצת ברוב חלקי הארץ?

למעט אזורי בקעת הירדן, אילת והשטחים, צוות "המרכז לפוריות" יאתר בעבורך את מרפאות הפוריות המומלצות ביותר בארץ – צרי עמנו קשר היום כדי להתחיל להניע תהליכים למימוש חלומך להקים משפחה.

הפריה חוץ גופית נקראת גם IVF, והיא משמשת כסיוע לזוגות אשר מתקשים להרות. בעוד ששיעורי ההצלחה של טיפולי פוריות בישראלישנן סיבות שונות שעשויות להוביל לכך שטיפול IVF לא צולח. הם בין הגבוהים בעולם, ישנן סיבות שונות שעשויות להוביל לכך שטיפול IVF לא צולח. מהן הסיבות לאי הצלחת טיפול פוריות, וכיצד ניתן לתרום להצלחת IVF? המשיכו לקרוא.

באופן כללי ומבלי להתייחס למצבים בריאותיים שונים, ישנם מספר גורמים שיכולים להשפיע על שיעור ההצלחה של טיפולי הפריה חוץ גופית. למשל, הפקטור של הגיל הוא גורם שיש לו משקל רב בהצלחת הטיפול. כמו כן, היסטוריה רפואית והיסטוריה גנטית, גם הן משחקות תפקיד משמעותי בהצלחת הטיפול. מעבר לכך, בחירות אורח חיים היא משהו שנשים וגברים רבים לא תמיד לוקחים בחשבון. עישון, שתיית אלכוהול מופרזת, שימוש בסמים (גם קלים) וחוסר שינה, כולם פקטורים שיכולים להכשיל טיפול IVF.

כיצד מתבצע טיפול IVF?

טיפול IVF כולל סדרה של שלבים שונים, כאשר בחלק גדול מהמרפאות ניתן לפרק את הטיפול לכמה חלקים נפרדים. חשוב לציין, שלבי הטיפולים מותאמים בכל מקרה לגופו, כלומר בהתאם לנסיבתיות שמאופיינת עם המטופלת. הנה עיקרי התהליך:

  • בשלב הראשון, מתבצע במרפאה מה שנקרא "גירוי שחלות" וכן איסוף ביציות, כלומר שאיבת ביציות מהרחם.
  • בשלב השני, מבצעים גירוי שחלתי, מה שמתבצע על ידי תרופות פוריות. זאת, למטרת הגדלת מספר הביציות המיוצרות על ידי השחלות.
  • במקרים מסוימים יינתנו גם זריקות הורמונים לגירוי זקיקי השחלות.
  • כאשר הביציות מופרות על ידי זרע (שבדרך כלל עבר השבחה), מתבצע הליך הנקרא החזרת ביצית לרחם.
  • ברוב המקרים, השלב הבא יהיה שלב ההפריה עצמה, כלומר לאחר איסוף הביציות, מערבבים אותן עם זרע במעבדה. כתוצאה מכך, נוצרים למעשה העוברים.
  • לאחר החזרת הביציות המופרות לרחם האישה, הרופאים עוקבים אחר ההתעברות עד שהעובר/ים מגיעים לשלב השלישי בחיי העובר, מה שנקרא גם "בלסטוציסט".

חשוב לדעת, כל אחד מהשלבים הנ"ל, עשוי להצליח או לא להצליח – בהתאם לכמה גורמים נסיבתיים ורפואיים שונים. כדי שתוכלי להעלות את הסיכויים להגשים את חלומך להקמת משפחה, אנחנו ממליצים להמשיך לקרוא – ריכזנו את הסיבות העיקריות לטיפול IVF שנכשל.

הסיבות העיקריות לכישלון טיפול IVF

מאחר שהטיפול בהחלט נחשב מורכב (אך מתקדם), טיפול IVF יכול להיכשל מסיבות שונות, שלעיתים אינן בשליטת הגורם המטפל או בשליטת האישה המטופלת. למשל, הפרעות בביוץ יכולות להכשיל טיפול IVF, וזו הסיבה לכך שבמהלך הטיפול האישה לעיתים תקבל טיפול תרופתי להסדרת הביוץ, זירוז הביוץ וכן הלאה. כמו כן, גן בעיות זרע יכולות להכשיל טיפול IVF, כמו למשל במקרים שבהם הזרע לא עבר השבחה, מקרים בהם הזרע אינו איכותי או בספירה נמוכה.

בנוסף לכך, ישנן גם סוגי הפרעות ברחם שיכולות להכשיל את הטיפול (כמו במקרים שיש בעיות בקליטה של העברת עוברים מוקפאים). יחד עם הגורמים שציינו עד כה, חשוב להדגיש כי הפרעות בביוץ הן בד"כ הגורם השכיח ביותר לאי פוריות בקרב נשים. בעיות אלו, הן מה שעלול למנוע מאישה לשחרר ביציות במהלך הטיפול. בתוך כך, גם כאשר מטפלים בבעיות מהסוגים האלו, לעיתים קיימת תגובה ירודה של השחלות לתרופות (תרופות לגירוי השחלתי).

מהם אחוזי הצלחת טיפול IVF בישראל?

בשנת 1978 הגיעה לאור העולם תינוקת המבחנה הראשונה, ומאז "הכול היסטוריה" כמו שאומרים. מאז 1978, הגיעו לאור העולם כ-5 מיליון תינוקות אשר נולדו הודות לשיטת IVF. ובישראל, שנחשבת אחת המדינות היחידות בעולם שמסבסדת טיפולי פוריות, מדי שנה מבצעים בערך 30,000 – 35,000 מחזורי טיפול IVF.

בעוד כי 10% – 16% מהזוגות הנשואים נתקלים בבעיית פריון וקושי להרות, בערך 5% מהנשים שניגשות לטיפול לא יצליחו לעבור לשלב הטיפולי השני. מתוך אותן נשים שכן ממשיכות לשלב השני של טיפול IVF, בערך 25% – 29% מהנשים יצליחו להרות בזכות טיפול IVF. זאת, בדומה למספרים בעולם, שמצביעים על נתון של כ-35%.

מה אני יכולה לעשות כדי לתרום להצלחת טיפול IVF?

הצעד הראשון שלך הוא להתכונן הן נפשית והן פיזית לטיפול IVF. ככל שתהיי מוכנה יותר מבחינה מנטלית לתהליך, ככה הוא פחותמה אני יכולה לעשות כדי לתרום להצלחת טיפול IVF? הצעד הראשון שלך הוא להתכונן הן נפשית והן פיזית לטיפול IVF. יפתיע אותך ויהיה לך קל יותר להתמודד עם תופעות לוואי מסוימות (כמו בחילות, כאבי בטן ונפיחויות וכו'). כמו כן, אם את רוצה להגביר את הסיכויים להצלחת הטיפול, את חייבת לקחת בחשבון ששינויים באורח החיים יכולים להיות משמעותיים בתהליך הטיפולי.

במילים אחרות, חשוב למצוא דרכים להפחית מתחים וסטרס, כמו גם לאכול בריא ומאוזן, לישון טוב ולעסוק בתחביבים שפשוט עושים לך טוב על הנשמה ובגוף. ולא פחות חשוב, קחי בחשבון שהרופא שלך תמיד יכול לספק עצות ולהסביר לך כיצד לנהל תופעות לוואי גופניות מתרופות וטיפולים אחרים הנפוצים במהלך מחזורים טיפוליים של IVF.

טיפים חשובים לפני שמתחילים טיפולי פוריות

לאחר שהבנו את הנושא של טיפולי IVF בכמה היבטים שונים, וגם הבנו כיצד ניתן לשפר את סיכויי הצלחת ההליך, הרשנו לעצמנו לרכז עבורכן כמה טיפים חשובים לפני תחילת טיפולי פוריות. עם זאת, נדגיש כי המידע הבא לא מהווה חלופה לייעוץ רפואי.

  1. אם את מתכננת לעבור את התקופה הזו עם בן זוג, חשוב לוודא ששניכם נמצאים באותו דף". את תצטרכי תמיכה וגם הוא יצטרך ממך, כך שחשוב לוודא שאתם מוכנים שניכם מנטלית לתהליך ומבינים במה הוא כרוך.
  2. תבררי כמה שיותר מידע על התהליך, כך שתוכלי להיות מוכנה עם כל המידע בראשך, כולל מידע לגבי מרפאות מומלצות לטיפולי הפריה חוץ גופית.
  3. אל תחששי לשאול, להתייעץ ולהסתייג מול הרופא שלך, כי בסופו של דבר, הוא נמצא שם בשבילך ולא את בשבילו.

אפשר לדון בטיפים ודגשים שונים לא מעט, אבל הדבר האחרון שנרצה להשאיר אותך אתו הוא – אל תחששי להגשים את החלום שלך להקים בית ומשפחה בישראל.

אם את צריכה סיוע נוסף מאיתנו, המרכז לפוריות כאן בשבילך להכוונה, מתן מידע ומענה מקיף.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

המרכז לפוריות

המרכז לפוריות- כל מה שצריך לדעת על פוריות במקום אחד: מאמרים מקצועיים בנושא פוריות ומיניות, בעיות פוריות, טיפולי פוריות שימור פוריות ועוד.

ייעוץ אנדוקרינולוג במרכז מומחים

הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!