כיצד ניתן להתמודד עם דיכאון בזמן טיפולי פוריות?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר כבר היום

תוכן עניינים:

ההחלטה לפנות לטיפולי פוריות טומנת בחובה הרבה מאוד התרגשות וגם פחד מהלא נודע – האם הטיפולים יצליחו? האם ייקח לי המון זמן להיכנס להריון ומה זה אומר עלי אם סבב אחרי סבב לא אצליח? בנוסף לכל התחושות המבלבלות הללו למרבה הצער לעיתים הטיפולים מלווים גם באובדן של הריונות, שינוי של סדר היום, ביקורים רבים בבתי חולים, כאבים, זריקות, הורמונים והוצאות כספיות לא מבוטלות. המסע לילד יכול להיות מתיש, פיזית ורגשית, ויש שיגיבו אליו בדיכאון, כיצד מזהים את תסמיניו, מה ניתן לעשות ומה כדאי לדעת על דיכאון בטיפולי פוריות? כל התשובות בהמשך.

 

תסמינים לדיכאון בזמן תהליך הפוריות

טיפולי הפוריות מצריכים הסתגלות לשינויים רבים, חלקם מורכבים במיוחד הכוללים את ההתערבות במערכת הזוגית ובחיי המין של הזוג. יכולות להיות אכזבות, יש קשיים רגשיים וכמובן שההורמונים והטיפולים הרפואיים מקשים גם כן על ההליך, אך מתי נדע שאלה הם סימנים רגילים של עצבנות או חוסר שקט בשל הטיפולים ומתי מדובר בדיכאון?

כל האכזבות והחששות יכולים לגרום להתפתחות חרדה ודיכאון, הם עלולים ללוות את האישה גם במהלך ההיריון וגם לאחר הלידה, לכן יש לשים לב לתסמיני הדיכאון ולדעת להושיט יד ולקבל עזרה כשצריך. בין תסמינים לדיכאון  נמצאים קשיי ריכוז, אי שקט, חוסר עניין בפעילויות שונות שבעבר היו למקור הנאה ושמחה בחיים, דכדוך ועצבות, קושי בקבלת החלטות, ירידה בחשק המיני ואף מחשבות על מוות. אלה הם התסמינים הרגשיים, יכולים להיות גם תסמינים פיזיים כמו בכי מרובה, ירידה בתיאבון או עליה חדה בתיאבון, הפרעות שינה שיכולים לבוא לידי ביטוי בשינה מרובה או בקושי בהירדמות ואף תסמינים של כאבי ראש וכאבי גב.

 

אבחון ודרכי טיפול בדיכאון

למרות שדיכאון הוא תופעה שכיחה למדי, ישנם מקרים לא מעטים בהם הוא לא מאובחן, אם קיימים חלק מהתסמינים מומלץ מאוד לבדוק את הנושא לעומק. הבדיקה יכולה להתחיל בפניה לרופא המשפחה או בפניה לפסיכיאטר. הרופא ישאל שאלות הקשורות להרגשה הכללית של המטופל כדי להבין האם יש צורך בהערכה פסיכולוגית או פסיכיאטרית וייתן את המלצותיו בהתאם. לעיתים קרובות תתבצע גם בדיקה גופנית ובדיקות דם כדי לשלול מצבים של אבחון לא נכון, למשל במקרים של ישנוניות יתר שיכולה להיות תסמין של דיכאון אך היא יכולה להיות גם תסמין אחר לגמרי, של בעיה בריאותית, למשל אנמיה קשה.

בימנו הטיפול המומלץ ביותר עבור דיכאון הוא שילוב של טיפול פסיכותרפי וטיפול תרופתי. היעילות של שילוב בין שני הטיפולים היא גדולה, כאשר במקרים מסוימים גם רק אחד מהם יספיק כדי לטפל בדיכאון, כל זאת בהמלצת הפסיכיאטר.

הפסיכותרפיה היא טיפול באמצעות שיחות, היא יכולה להגיע בתצורות שונות, למשל בשיטה קוגניטיבית התנהגותית (CBT) והטיפול התרופתי פועל בדרך של העלאת רמות הסרוטונין במוח ומטרתו לשפר את מצב הרוח של המטופלים.

 

חשיבות של ליווי נפשי בעת הצורך בזמן טיפולי פוריות

כשמכירים לעומק את הקשיים הרגשיים השונים שטיפולי פוריות יכולים להביא עמם, יודעים להתמודד טוב יותר או לזהות מוקדם יותר סימנים לדיכאון. עם זאת, למרות ההבנה, רק בזמן החוויה עצמה אנשים מפתחים מודעות לגודל האירוע, לעיתים למרות ההכנה הדיכאון תוקף ומומלץ מאוד לגשת ולאבחן ולקבל טיפול פסיכיאטרי שיסייע לצלוח את התקופה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

המרכז לפוריות

המרכז לפוריות- כל מה שצריך לדעת על פוריות במקום אחד: מאמרים מקצועיים בנושא פוריות ומיניות, בעיות פוריות, טיפולי פוריות שימור פוריות ועוד.

ייעוץ אנדוקרינולוג במרכז מומחים

הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!