כמה חומצה פולית צריך לקחת בהריון?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר כבר היום

תוכן עניינים:

תקופת ההיריון היא תקופה מרגשת, מסעירה ומיוחדת מאד, אבל גם כזו המצריכה מצדה של האישה ההריונית הקפדה יתרה על הבריאות. הקפדה זו יכולה לבוא לידי ביטוי בתזונה נכונה, שינה מספקת ואורח חיים רגוע יותר, כדי לשמור הן על עצמה והן על העובר הגדל ברחמה. במקביל, וזה כבר ידוע לכל, גם שימוש בתוספי תזונה, כפי שממליצים רופאים רבים על כך, כולל צריכה של חומצה פולית, המהווה חלק חשוב ומכריע מאד בהתפתחותו של העובר, וכבר בשלבי ההיריון המוקדמים.

מדוע חומצה פולית חשובה כל כך

חומצה פולית, השייכת לקבוצת הוויטמינים מסוג B, היא אולי אחד התוספים היותר חשובים במהלך ההיריון. היא ידועה ככזו המונעת מומים מולדים, המתפתחים לרוב בשבועות הראשונים של ההיריון. למעשה, וכפי שמראים מחקרים רבים, היא יכולה להפחית את הסיכון למומים ב-70 אחוזים!

נתון משמעותי שחשוב לקחת בחשבון. מעבר לכך, היא לוקחת חלק בתהליך ייצור ה-DNA וה-RNA, ההכרחיים להתפתחותו התקינה של העובר ולחלוקת תאים מהירה, כמו גם לצמיחתן של רקמות חדשות. ובל נשכח גם את האם עצמה. חומצה פולית חשובה מאד לבריאות האם, בכך שמסייעת בייצור כדוריות דם אדומות, מה שעוזר למנוע אנמיה ומחזק את מערכת החיסון.

למה צריך ליטול גם לפני הכניסה להיריון?

לא בכדי ממליצים רופאים רבים לנשים ליטול אותה גם לפני הכניסה להיריון. כאשר נשים נוטלות אותה הן מבטיחות לעצמן רמות מספקות שלה, שיהיו זמינות לגופן בשלבים הקריטיים הראשוניים של ההיריון.

זו גם הסיבה שמומלץ לרוב ליטול את החומצה לפחות שלושה חודשים לפני הכניסה להיריון כדי לאפשר לגוף לבנות לעצמו מאגרים מספקים של חומצה פולית ולהבטיח את זמינותה בתקופת ההיריון. נמצא על פי לא מעט מחקרים כי נשים שנטלו אותה לפני הכניסה להיריון הפחיתו את הסיכון למומים מולדים ואפילו להפלות מוקדמות.

מהו המינון המומלץ לנשים?

ההמלצה על המינון כיום עומדת על 400 מיקרוגרם של חומצה פולית ביום לנשים בריאות בגיל הפוריות, כאשר עם תחילת ההיריון מומלץ להגדיל את המינון ל-800 מיקרוגרם ליום. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון שהמינון עשוי להשתנות והוא נקבע, בסופו של דבר, בהתאם להיסטוריה הרפואית של האישה וגורמי הסיכון שניצבים מולה.

מעבר לכך, לנשים עם היסטוריה אישית או משפחתית של מומים הקשורים לתעלת העצבים, מומלץ לצרוך מינון גבוה עוד יותר, של עד 4000 מיקרוגרם ביום. מינון גבוה זה חייב להינתן בהנחיית רופא בלבד ותחת פיקוחו. 

מינון מומלץ בעת טיפולי פוריות – יש דבר כזה?

לנשים העוברות טיפולי פוריות מותאמים פעמים רבות מינונים מסוימים של חומצה פולית, בשל הסיכויים הגבוהים להיריון מרובה עוברים, מה שמצריך רמות גבוהות יותר של החומצה. במקביל, עליהן להיות תחת מעקב לאורך כל תקופת הטיפולים ובחינת רמות החומצה הפולית בדם, שכן ייתכן שתידרשנה לעיתים התאמות של המינון, הנקבעות בהתאם לתוצאות הבדיקה. בכל מקרה, המינון המדויק, גם במקרים אלה, נקבע בהתאם למצבה הבריאותי של האישה ועל פי הנחית הרופא המטפל, ולא החלטה אישית שלה. 

ובשורה התחתונה

כפי שניתן לראות, חומצה פולית היא תוסף בעל חשיבות רבה במיוחד והיא נדרשת לפני וכמובן גם במהלך ההיריון עצמו. יחד עם תזונה מאוזנת ובריאה, היא הדרך להבטחת התפתחותו התקינה של העובר, כמו גם שמירה על בריאות האישה עצמה. אולם, וזוהי נקודה חשובה מאד, יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המינון המדויק הנדרש, בייחוד במקרים של טיפולי פוריות או גורמי סיכון מיוחדים. וכמובן, מומלץ להתחיל לנטול אותה מוקדם ככל האפשר ואף להקפיד על נטילה סדירה שלה במהלך ההיריון.

חומצה פולית חשובה מאד

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

המרכז לפוריות

המרכז לפוריות- כל מה שצריך לדעת על פוריות במקום אחד: מאמרים מקצועיים בנושא פוריות ומיניות, בעיות פוריות, טיפולי פוריות שימור פוריות ועוד.

ייעוץ אנדוקרינולוג במרכז מומחים

הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!