חוסר בתאי זרע

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר כבר היום

תוכן עניינים:

חוסר בתאי זרעאזואוספרמיה, חוסר בתאי זרע, היא תופעה מוכרת כיום, הנחשבת לבעיית פוריות נפוצה יחסית אצל גברים. נכון להיום, 50 אחוז מהסיבות לבעיות הפריון קשורות בגברים, כש – 8.1 אחוז מהן נובעות מחוסר בתאי זרע.

במהלך העשור האחרון ניתן לראות עלייה מדאיגה במספר הפונים לטיפולים בשל בעיות פריון, כשאלו הולכות ומחריפות ככל שחולפות השנים. 6.3 אחוז מהגברים סובלים היום ממצב של תת פוריות, מה שמצריך בחינת הנושא באופן מעמיק וחיפוש אחר פתרונות שיוכלו לסייע לכל אלה, הסובלים מכך.

מדוע זה קורה

ישנן מספר סיבות לחוסר בתאי זרע. אחת הסיבות קשורה להתחממות כדור הארץ, כפי שמשערים חוקרים בתחום. תופעת ההתחממות, שהחמירה במיוחד בשנים האחרונות, משפיע על חום הגוף ובכך גם על ייצור תאי הזרע באשכים. מכיוון שתהליך הייצור דורש תנאים מיוחדים של טמפרטורה נמוכה, שאיננה עולה על 35 מעלות צלזיוס, כשהטמפרטורה גבוהה יותר, הדבר איננו אפשרי. עלייה בטמפרטורת האשכים, כפי שסוברים חוקרים, היא אחת הסיבות לתמותת תאי הזרע.

סיבות אחרות, הקשורות גם הן לכך, יכולות להיות הגיל המבוגר, שבו גברים מנסים להביא ילדים לעולם – וכידוע, ככל שחולפות השנים, תאי הזרע של הגבר נחלשים, גם אורח החיים הלחוץ הכולל, בין היתר, תזונה לא נכונה, עישון וגם אלכוהול, משפיע על כך ולעיתים גם סיבות גנטיות מולדות. בעיות הורמונליות יכולות אף הן להיות סיבה לחוסר בתאי זרע, חשיפה לזיהומים, ישיבה ממושכת ואפילו שימוש בסמים.

קביעת איכות הזרע כחלק מההתייחסות לסיבות שבגינן זה קורה

ניתן לקבוע את איכות הזרע על פי 4 מדדים שונים, הבוחנים, בין היתר את התנועתיות שלו, את המבנה שלו ואת צורתו, את נפח הזרימה עצמה וגם את ריכוז תאי הזרע בכל דגימה. מכאן ניתן להסיק שהגורמים העיקריים למצב של חוסר בתאי זרע, מבחינה פיזיולוגית, יכולים להיות קשורים בחסימת התעלה הזכרית בין אם זו חסימה מכנית או חסימה הנגרמת בעקבות זיהום חיידקי.

הם יכולים להיות קשורים גם בחוסר בצינור מוליך הזרע, בין אם באופן מלא ובין אם באופן חלקי וגם במקרים בהם לא מתרחש כלל תהליך של ייצור תאי זרע באשכים. המתחיל אמנם אך נעצר ולא מאפשר לתאי הזרע להתפתח ולהפוך לבוגרים.

אבחון הבעיה כחלק ממערך טיפולי שלם

שיטת האבחון הראשונית כולל בדיקת זרע שגרתית, הבוחנת את ריכוז התאים, איכותם, החיוניות של הזרע, התנועתיות שלו וגם המבנה שלו. את הבדיקה יש לערוך 3 פעמים בהפרש של 30 יום בין הבדיקות. במידה ונמצא שכמות הזרע, על פי הבדיקות, עומדת על 0, הדבר מצביע אכן מצביע על עקרות, אך ייתכן שלא בהכרח מדובר בעקרות מוחלטת ושיש סיכוי למצוא כמה תאי זרע בודדים.

בדיקה נוספת היא ביופסיה של האשכים, ששם אפשר למצוא תאי זרע בוגרים. במידה ואכן נמצאו כאלה, יוצע הליך ניתוחי כדי להפיק ישירות מהאשכים תאי זרע ועוד לפני מיקומו של המחסום המונע זאת. במידה ולא מגלים חסימות, ייתכן ותהליך ייצור תאי הזרע נפסק בשלב מסוים, בין אם בשל סיבות גנטיות או מכל סיבה אחרת.

לעיתים, ישנן חסימות בעקבות חיידקים, המשפיעים על מעבר הזרע. לא ניתן לעלות על כך בבדיקה שגרתית ויש לבצע בדיקה מיוחדת באמצעות מיקרוסקופ לצורך הגדלה מוגברת. במקרים של ייצור נמוך של תאי זרע וחסימה קטנה ניתן לטפל בתופעה באמצעות אנטיביוטיקה לתקופה של 4 שבועות, שלאחריה החסימות נעלמות לרוב.

אמנם אחוזי ההצלחה להפיק זרע איכותי לצורך היריון בקרב גברים הסובלים מחוסר בתאי זרע הוא נמוך יחסית, אך יש לזכור שהוא עדיין קיים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

המרכז לפוריות

המרכז לפוריות- כל מה שצריך לדעת על פוריות במקום אחד: מאמרים מקצועיים בנושא פוריות ומיניות, בעיות פוריות, טיפולי פוריות שימור פוריות ועוד.

ייעוץ אנדוקרינולוג במרכז מומחים

הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!