בדיקות שתן – לשלילת זיהומים במערכת הרבייה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר כבר היום

תוכן עניינים:

בדיקות שתן - לשלילת זיהומים במערכת הרבייהרבים סובלים מבעיות בפוריות, המתגלות בדרך כלל לאחר שמנסים במשך תקופה ארוכה להיכנס להריון (נשים) או להפיק זרע איכותי שייקלט אצל האישה (גברים).

הבעיה היא שלא מעט פרמטרים הנוגעים לבריאות שלנו עלולים להביא לאותן צרות, ולכן מצריכים זיהוי מוקדם ונקיטה באסטרטגיות שונות של פעולות. בדיקות שתן לשלילת זיהומים במערכת הרבייה, בעיקר אצל גברים, מהוות כלי שיכול וצריך להיכנס לתמונה בלא מעט תרחישים.

יש להדגיש כבר בנקודת ההתחלה שבדיקות השתן לא יכולות לגלות כל סוג של בעיית פוריות אצל הגבר או אצל האישה. היכולת שלהן מוגבלת, כך שבלא מעט תרחישים יש צורך בבדיקות משלימות דוגמת בדיקת דם, ספירת זרע או סקירה פיזית של איברי המין. בכל זאת, לבדיקות השתן יש פוטנציאל אבחוני לא מבוטל, שמביא לכך שנעשה בהן שימוש בלא מעט תרחישים.

בדיקות שתן בקרב גברים: בעיקר כשחושדים במשהו

דוגמא מובהקת לכך היא זיהומים באשכי הגבר, שלא צריך להיות מומחה לתחום כדי להבין שהם פוגעים בצורה דרסטית בסיכויים של הגבר לפוריות. זאת ועוד, האשכים מוקפים ברשת מיקרוסקופית הנחשבת לרגישה בצורה משמעותית לזיהומים או לדלקות, כך שהזיהומים עלולים להיות מועברים בעת מגע מיני אבל גם בעקבות שינויים פיזיולוגיים "טבעיים" בגוף האדם.

עם השנים המערכות השונות של הגוף נחלשות, למשל פגיעה ברמת התפקוד של היפרפלזיה שפירה, ואחת התוצאות של כך היא זיהומים המופיעים בדרכי השתן – זיהומים שפוגעים מאד בסיכוי של הגבר לפוריות. בדיקת שתן יכולה לכן לספק תשובה חד משמעית לשאלת הזיהומים, ובהתאם לכך אולי לשאלת בעיות הפוריות של הגבר.

הגבר הממוצע לא יבצע בדיקות שתן במהלך ההריון או נסיונות הכניסה להריון של בת הזוג שלו, מסיבות ברורות. התרחישים אשר מביאים לביצוע הבדיקה הזו יהיו בדרך כלל תרחישים של חוסר הצלחה של בני הזוג להיכנס לפוריות, בעיות גופניות אחרות או תחושה כללית שמשהו אינו בסדר.

בדיקות שתן אצל נשים: חלק אינטגרלי מהתהליך

מן העבר השני של המשוואה, יש את בנות המין היפה שעלולות אף הן לסבול מזיהומים שונים. כיום נהוג לבצע בדיקות ותרביות שתן אצל נשים סמוך ככל האפשר למועד הכניסה להריון, וזאת במטרה לאתר זיהומים המופיעים בדרכי השתן לפני שהתסמינים הלא נעימים של הזיהומים נותנים את אותותיהם. באמצעות בדיקת השתן ניתן לקבל מידע על הכליה, זיהומים בדרכי השתן, דלקות וצרות אחרות.

גם אצל האישה עלולים הזיהומים להביא לסיבוכים שונים ומגוונים, ולכן ברור מדוע הבדיקה מקבלת חשיבות מכרעת מאד. את בדיקת השתן אצל נשים רצוי לבצע באחד משלושת החודשים הראשונים להריון, מתוך מטרה שלא תתבצע פגיעה באישה או בתהליך עצמו.

אז איך מטפלים?

תוצאות בדיקת השתן, לעיתים בשילוב עם בדיקות אחרות, אמורות לספק תשובה כמעט חד משמעית לשאלת הזיהומים. אם התשובות מראות שהכל כשורה, ניתן לקבל הרבה מאד שקט נפשי שנחשב למצרך מבוקש מאד בנסיבות הכניסה להריון וניהול ההריון התקין.

גם אם יש זיהומים שמתגלים, התשובה לגביהם אינה חד משמעית. כמובן שאי אפשר לדעת בדיוק איך הזיהומים האלה ישפיעו על הסיכויים לפוריות או הליך ההריון אצל האישה, אבל הגישה הכללית היא נקיטת כל אמצעי הזהירות. לכן אם מתגלה בבדיקות ממצא מחשיד אחד, ימליץ הגורם המאבחן על טיפול יעיל.

בדרך כלל הטיפולים בזיהומים הקשורים למערכת הרבייה אצל גברים ונשים הוא תרופתי, במטרה להתמודד בהצלחה עם הזיהום ולצמצם את ההשלכות האפשריות שלו. הגורם הרפואי צריך להקפיד על תכנית טיפולים אישית המותאמת לאדם, תוך בקרה מלאה על הצלחת התהליך. אם הטיפול הראשוני לא מוכיח את עצמו כיעיל, יכול מאד שיהיה כאן צורך לנקוט בדרכי טיפול מורכבות יותר.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

המרכז לפוריות

המרכז לפוריות- כל מה שצריך לדעת על פוריות במקום אחד: מאמרים מקצועיים בנושא פוריות ומיניות, בעיות פוריות, טיפולי פוריות שימור פוריות ועוד.

ייעוץ אנדוקרינולוג במרכז מומחים

הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!