בדיקת פוריות – בדיקת AMH

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר כבר היום

תוכן עניינים:

בדיקת פוריות – בדיקת AMHהורמון AMH הוא ההורמון האנטימלריאני האחראי על התפתחות הזקיקים בשחלה וכן על הגעת ובחירת הזקיק הדומיננטי.

בדיקת רמת ההורמון הינה בעלת חשיבות רבה בקרב נשים ומתבצעת באמצעות בדיקת דם כאשר רמתו מושפעת ישירות מכמות הזקיקים המתפתחים בשחלה, כמות גדולה של זקיקים תביא לעלייה ברמת הAMH- בדם, לכן בדיקת ההורמון משמשת כמדד נוסף וחשוב המאפשר הערכה נכונה של הרזרבה השחלתית לצורך קביעת מידת הפריון של האישה.

מהו ה- AMH ומה תפקידו?

הורמון זה מופרש בשלבי ההתפתחות ממערכת המין הזכרית ובכך גורם לאי התפתחות מערכת המין הנקבית, אי ייצור ההורמון בשלבים המוקדמים של התפתחות העובר מאפשר התפתחות המערכת המלריאנית ובעקבותיה יצירת רחם, חצוצרות וחלקו העליון של הנרתיק.

להורמון חשיבות בהתפתחות הזקיקים בשחלה אצל אישה בוגרת, כאשר הזקיקים גדלים ומתפתחים מופסקת הפרשת ההורמון כך שהזקיקים הגדולים אינם משפיעים על רמת ההורמון וניתן למדוד את רמת ה-AMH בכל יום במחזור האישה, ההורמון משמש כמעכב בשלב ההתחלתי של היווצרות הזקיקים ומסייע בבקרה של הזקיקים שנשארים במאגר השחלתי, כמו כן הוא בעל השפעה על בחירת הזקיק הדומיננטי.

בדיקת רמת ה- AMH

מדידת רמת ההורמון אצל האישה מתבצע בבדיקת דם ורמתו בדם הינה בהתאמה למספר הזקיקים המתפתחים בשחלה, בכך הוא מצביע ומשמש כמדד למספר הזקיקים אשר נותרו בשחלה. במקביל לתהליך ההזדקנות של השחלות, ככל שמספר הזקיקים המתפתחים קטן עם הגיל כך יורדת רמת ההורמון.

זהו מדד חשוב המסייע בהערכת מידת הפוריות של האישה, של מספר הביציות והרזרבה השחלתית. הורמון ה-AMH מתפתח אך ורק מזקיקים קטנים ולכן רמתו בדם מהווה מדד אמין לגבי מספר הזקיקים בשחלה  ואכן נמצא קשר חיובי והתאמה בין רמת ההורמון לרזרבה השחלתית.

את בדיקת ההורמון ניתן לערוך בכל עת ללא קשר לתקופת המחזור או לנטילת גלולות למניעת הריון. באשר לרמת ההורמון הנורמלית בדם עדיין אין הסכמה בקרב המומחים וזאת בשל העובדה שהבדיקה חדשה יחסית, הנתונים כיום מדברים על רמה של מעל 1 ננוגרם למיליליטר כתקינה ומעל לרמה של 3 ננוגרם למיליליטר צפויה תגובה שחלתית חזקה. יש לבדוק מראש את הרמות במעבדה בה מתבצעת הבדיקה אשר נקבעו כנורמה.

בדיקת רמת ה-AMH הינה בדיקה חשובה בהערכת פוריות אולם עד כה קופות החולים אינן מבצעות או מממנות את הבדיקה וזאת בשונה מבדיקות הורמונליות אחרות בעלות חשיבות פחותה, את הבדיקה ניתן לערוך בחלק מבתי החולים (הגדולים) באופן פרטי וכן במעבדות פרטיות.

בדיקת פוריות

כאמור נמצא קשר בין רמת ההורמון לבין סיכויי האישה להרות, ברמה של 3 ננוגרם למיליליטר סיכויי האישה להרות גבוהים. בדיקה זו מהווה אמצעי נוסף המאפשר להעריך את סיכוייה של האישה להרות בצורה טובה בנוסף לבדיקות נוספות.

בקרב נשים בעלות רמה גבוהה של ההורמון ישנו גירוי מוגבר של השחלות דבר המביא ליותר ביציות, לעומתן נשים בעלות רמה נמוכה של ההורמון יגיבו פחות לגירוי שחלתי והסיכוי להצלחת טיפולי הפוריות יקטן.

מדידת רמת ההורמון אמנם מעידה על מספר הזקיקים אולם לא על איכות הביציות ולכן אינה מספקת בקביעת סיכויי ההצלחה של טיפולי הפריון. רמה נמוכה של ההורמון אינה קובעת חד משמעית את סיכויי האישה להיכנס להריון בעתיד, זהו אמנם אחד המדדים אולם אינו היחידי והבלעדי, גם אצל נשים בעלות רמת AMH נמוכה מאוד ניתן לראות שעורי הריון סבירים, כלומר אין לשלול טיפולי פוריות רק על פי תוצאה של רמת AMH נמוכה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

המרכז לפוריות

המרכז לפוריות- כל מה שצריך לדעת על פוריות במקום אחד: מאמרים מקצועיים בנושא פוריות ומיניות, בעיות פוריות, טיפולי פוריות שימור פוריות ועוד.

ייעוץ אנדוקרינולוג במרכז מומחים

הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!